Zespół Szkół i Placówek w Radziejowie

Menu

Treść strony

  • Troje uczniów szkoły ponadpodstawowej stoi przy stole i kroi ziemniaki na frytki.

Co dzieje się w naszej kuchni?

Obecny trudny czas i zima za oknem sprzyjają podejmowaniu działań w przytulnej, ciepłej kuchni. Uczniowie klas IIC i IIIB naszego Ośrodka też chętnie do niej zaglądają. Czy gotowanie jest trudne? Odpowiedź jest prosta: dla chcącego nic trudnego. W myśl tej zasady coraz śmielej sięgamy po nowe przepisy. Z zapałem obieramy, kroimy, siekamy, mieszamy, smażymy i obsługujemy sprzęt kuchenny. Dowiadujemy się co zrobić aby ciasto na pierogi nie kleiło się, jak ugotować zimową zupę z soczewicy i żurek. Powoli stajemy się mistrzami pizzy, tortilli, frytek i tarty. Szlifujemy umiejętność pięknego nakrycia stołu i dekorowanie potraw. Zdobywamy wiedzę na temat oszczędnego robienia zakupów i przeliczania kosztów wykonywanych potraw. Wspólne gotowanie sprawia nam wiele radości i satysfakcji.  Powyższe działanie prowadzone są w ramach innowacji pedagogicznej "Kulinarne podróże po Polsce".

wstecz

Menu

Treść

  • Brązowa odznaka Perspektyw 2023 - logo
  • Brązowa odznaka Perspektyw 2022 - logo
  • Brązowa odznaka Perspektyw 2021 - logo

Menu

Treść

Nasz adres:

Zespół Szkół i Placówek

ul. Szkolna 12

88-200 Radziejów

tel./fax 54 285 32 28

Adres e-mail:

sekretariat@radziejow.edu.pl

skrzynka podawcza: ZSiPRadziejow